Gnocchi met verse doperwten, pesto en burrata
Eten,  Recepten

Gnocchi met verse doperwten, pesto en burrata

Deze vegetarische gnocchi met verse doperwten, pesto en burrata is klaar in 10 minuten, super makkelijk om te maken en gruwelijk lekker. Echt, dit wil je proeven!

Ik kocht verse gnocchi bij Il Pastificio in De Pijp (een aanrader!) en gebruikte verse doperwten. Als je geen verse doperwten kunt vinden zijn doperwten uit de diepvries ook prima. En heb je iets meer tijd? Doe jezelf dan een lol en maak verse pesto. Het gerecht wordt er nog zoveel lekkerder van en moeilijk is het allesbehalve.

Burratatip: Albert Heijn verkoopt burratini, kleine burrataatjes verpakt per 3 die precies genoeg voor 1 persoon zijn. Ideaal als je net als ik alleen woont of niet van delen houdt. En ja, het voorkomt ook dat je in een keer zo’n enorme bol naar binnen werkt.

Vegetarische gnocchi met verse doperwten, pesto en burrata

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 100 g verse doperwten
 • 1,5 el verse pesto
 • 0,5 tl citroensap
 • 0,5 tl citroenrasp
 • 150-200 gram verse gnocchi
 • 1 handje rucola
 • 1 burratini of 1/2 burrata, ten minste 30 minuten uit de koelkast
 • 1 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

 1. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de doperwten 2 minuten zodat ze net gaar zijn.
 2. Haal de doperwten met een schuimspaan uit het water en doe ze in een schaaltje. Prak de doperwten grof en meng met de pesto, het citroensap en de citroenrasp. Zet apart.
 3. Kook de gnocchi in de pan met water tot ze boven beginnen te drijven. Dat is het teken dat ze gaar zijn. Bewaar een beetje van het kookvocht en giet de gnocchi af.
 4. Doe de doperwtenpesto in de gnocchipan en voeg een scheutje kookvocht toe. Voeg de gnocchi toe, meng goed en breng op smaak met zwarte peper.
 5. Verdeel de rucola over een diep bord en leg hierop de gnocchi en burratini. Besprenkel met de olijfolie, zeezout en zwarte peper.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *