Ravioli recept met doperwten en postelein
Eten,  Recepten

Ravioli met kruidenboter, verse doperwten, postelein en citroen

Als ik ´één gerecht moest kiezen wat ik de rest van mijn leven elke dag zou moeten eten, zou het hoe dan ook pasta zijn. Ik ben er echt zó gek op, dat ik het niet eens erg zou vinden. En dan maakt de vorm, vulling of saus stiekem niet eens zo veel uit. Al is ravioli wel echt een van mijn favorieten…

Ik ben daarom al te blij met mijn nieuwste keukentool: het pastarolleropzetstuk voor de KitchenAid Artisan mixer. Ik heb ‘m nog niet zo lang, maar weet nu al dat ik hem zo veel vaker ga gebruiken dan mijn handmatige pastaroller. Doordat hij elektrisch is ben je namelijk veel minder tijd kwijt. Zo maakte ik in de korte tijd dat ik het opzetstuk in huis heb al twee keer ravioli: een keer met een vulling van doperwten en de andere keer werd het ravioli met bieten-mierikswortelvulling met tijm.

Bij de zelfgemaakte ravioli serveerde ik boter met verse kruiden van het balkon, verse doperwten en postelein. Uiteraard ook nog wat citroenrasp, Pecorino kaas en tot slot een draai zwarte peper. Zo ontzettend lekker! En als je kant-en-klare ravioli gebruikt ook nog eens hartstikke snel en makkelijk.

Verse ravioli met (kruiden)boter

Voor dit ravioli recept gebruikte voor de saus gesmolten boter met verse kruiden. Salieboter is vaak favoriet, maar omdat in de bietenvulling tijm ging besloot ik verse tijm met oregano te gebruiken. Je kunt uiteraard variëren met wat je in huis, balkon of tuin hebt.

Over variëren gesproken… Hoewel ik deze keer de ravioli met een bietenmengsel vulde, kun je eigenlijk elke gevulde pasta gebruiken. Denk aan citroen-ricotta (bijvoorbeeld die van Albert Heijn, die zijn echt lekker!), doperwten, vier-kazen of ricotta-spinazie. Kun je geen postelein vinden? Gebruik dan waterkers of rucola.

Ravioli met kruidenboter, verse doperwten, postelein en citroen

Ravioli voor 2 personen

  • 100 g verse doperwten (of uit de diepvries)
  • 50 g postelein
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 1 handje verse oregano- en tijmblaadjes (of salie, rozemarijn, etc.)
  • 250 g verse ravioli (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 citroen, sap en rasp
  • Pecorino kaas (of Parmezaanse kaas)

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Blancheer hierin de doperwten gedurende 4-5 minuten. Schep met een draadspaan uit de pan, doe in een vergiet en spoel koud. Doe ook de postelein in het vergiet en spoel het zand eraf. Laat uitlekken.
  2. Smelt de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met een snuf zout.
  3. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en kook hierin de ravioli in 3-5 minuten beetgaar. Controleer of de pasta al dente is door een randje af te snijden en te proeven.
  4. Schep de ravioli in de pan met de boter. Voeg de doperwten en postelein samen met 1-2 eetlepels kookvocht toe. Schep of schud snel door elkaar en draai het vuur uit. Breng op smaak met citroenrasp- en sap.
  5. Schep de ravioli in twee borden en garneer met Pecorino en zwarte peper. Serveer direct.

Disclaimer: deze pagina bevat linkjes naar de affiliate omgeving van Bol.com. Dit is een samenwerking waarbij ik een klein percentage over de verkoop van dat product krijg. Dit heeft verder geen invloed op mijn mening.

Ravioli recept met doperwten en postelein

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *