Eten,  Recepten

Geroosterde broccoli met burrata, ansjovis en citroenrasp

Broccoli & ansjovis zijn twee van mijn favoriete ingrediënten en in combinatie met romige burrata en frisse citroenrasp een match made in heaven. Dit recept klinkt fancy, maar is écht (ja, geloof me nou maar) super easy en een bom van smaak.

Voeg eventueel – zoals je op de foto ziet – wat rucola, gegrilde courgette en walnoten toe voor een vullende salade, maar ook zo is het geheel heerlijk. Ook lekker met een stukje vis of lamsworstjes. Enjoy!

Geroosterde broccoli met burrata, ansjovis en citroenrasp

Voor 1-2 personen

  • 1 blikje ansjovis (liefst van Fish Tales)
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ of 1 chilipeper
  • 1 stronk broccoli
  • 2 el milde olijf- of zonnebloemolie
  • ½ citroen
  • 1 (kleine) bol burrata
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de inhoud van het ansjovisblikje (zowel de olie als de ansjovis) in een koekenpan met dikke bodem op laag vuur. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Snipper de ui en voeg toe aan de ansjovis. Laat ten minste een kwartier karamelliseren op laag vuur, totdat de ui mooi bruin wordt.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Hak de knoflook en chilipeper fijn en voeg toe aan het ansjovismengsel. Bak nog 10 tot 15 minuten (of langer) op laag vuur, eventueel met een sudderplaatje ertussen. Pas op dat het geheel niet verbrandt.

Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronk broccoli. Halveer de stronk in de lengte en snijd in plakken. Snijd de broccoli in roosjes en meng samen met de stronk en milde olijfolie. Gebruik geen zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven, totdat de roosjes bruin en krokant worden.

Meng de broccoli door het ansjovis mengsel. Breng op smaak met citroensap en citroenrasp. Verdeel de broccoli over een bord. Leg de burrata op de broccoli, breng op smaak met peper en zout, citroenrasp en extra vierge olijfolie.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *