Wraps met avocado, venkelsla en zachtgegaarde zalm met kruidenkorst
Eten,  Recepten

Wraps met avocado, venkelsla en zachtgegaarde zalm met kruidenkorst

Zin in een fris, niet te zwaar en voedzaam gerecht? Look no further. Deze wraps met avocado, venkelsla en zachtgegaarde zalm met kruidenkorst hebben alles in zich voor een top maaltje. Ideaal voor op de camping of een ander vakantieadres, want de ingrediënten kun je in de meeste supermarkten wel vinden. Ook lekker als lunch!

Disclaimer: dit is op zijn zachtst gezegd niet mijn beste foto, maar het is wél een heel lekker recept. Laat je dus niet te veel leiden door het beeld en duik gewoon gelijk de keuken in.

Wraps met avocado, venkelsla en zachtgegaarde zalm met kruidenkorst

Hoewel dit gerecht echt niet lang duurt of ingewikkeld is om te maken, snap ik het heel goed als je sneller klaar wil zijn. In dat geval raad ik je aan om een kant-en-klare coleslaw te kopen en daar de fijngesneden venkel door te mengen. Kleine shortcut, maar het maakt het wel sneller!

Ingrediënten voor 2-3 personen (4 grote wraps)

  • 1 citroen
  • 1 gele ui
  • 400 g zalmfilet, zonder huid
  • 3 el specerijenmix naar keuze, met bijv. venkelzaad, za’atar, korianderzaad en sumac
  • 1 middelgrote venkel
  • 200 g fijngesneden spitskool of witte kool
  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 bosje verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum of dille
  • 2 avocado’s
  • 4 grote (volkoren) wraps
  • 6 el pittige mayonaise (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek een ovenschaal of bakplaat met een laag bakpapier. Besprenkel met lekkere olijfolie, citroensap en zout.
  2. Snijd de ui in ringen en leg deze erop. Leg de zalmfilet op de uienringen. Besprenkel met olijfolie en zout naar smaak. Verdeel de specerijenmix over de bovenkant van de zalm. Dit mag best een dikke laag zijn. Zet de ovenschaal of bakplaat in de oven gedurende 15-20 minuten.
  3. Maak ondertussen de venkelsla. Snijd de venkel in flinterdunne ringen en meng samen met de spitskool, yoghurt, mayonaise, dijon mosterd en een halve theelepel zout in een grote kom. Hak de kruiden fijn en meng erdoor. Laat 10 minuten staan.
  4. Prak de avocado’s en breng op smaak met zout, peper en een klein beetje citroensap.
  5. Proef de venkel-coleslaw en voeg eventueel extra yoghurt, mayonaise, mosterd, zout of nog citroensap toe.
  6. Haal de zalm uit de oven. Beleg de wraps met de avocadopuree en de coleslaw. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar in grove stukken en verdeel over de venkelsla. Top met pittige mayonaise.
  7. Vouw de wraps dicht als een burrito en eet direct. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *